‘The Embassy’ een gebouw met historie

The Embassy bevindt zich aan de Koninginnegracht 63/64. Het pand is een rijksmonument en heeft een bijzondere geschiedenis. Zo was de eerste bewoner van het pand in 1881 Theodoor Beelaerts van Blokland. Deze negentiende eeuwse politicus en Tweede Kamervoorzitter heeft er tot zijn dood in 1888 gewoond. Zijn buurman was de econoom Ivo Willem Opstelten. Destijds ook geen onbekende in de betere Haagse kringen.

Na de Tweede wereldoorlog kreeg nummer 64 een nieuw leven als kantoorvestiging van het Franse NV Compagne Générale d’Elictricité. Begin jaren zestig werd nummer 63 erbij betrokken. In de jaren die daarop volgden kreeg het gebouw verschillende gebruikers. Totdat in 2011 een ambassade haar intrek aan de Koninginnegracht nam. Nu aan dit ambassadetijdperk een einde is gekomen, breekt er weer een nieuwe fase aan voor The Embassy.

Wonen in het historisch centrum van Den Haag

Het is nu bijna niet meer voor te stellen maar in 1881, toen met de bouw van de statige woningen aan de Koninginnegracht werd begonnen, had deze wijk vooral een landelijk karakter. De Koninginnegracht is nu een belangrijke woon- en werkstraat in het centrum van Den Haag.

Wonen in The Embassy is met recht wonen in het historisch centrum van Den Haag. Het Binnenhof en de regeringsgebouwen zijn binnen handbereik. Maar het is ook wonen in het centrum van de cultuur. De Koninklijke Schouwburg bevindt zich bijna letterlijk om de hoek en wat te denken van het Mauritshuis en het Eschermuseum.

Wonen in het hart van Den Haag betekent ook wonen dichtbij stedelijke voorzieningen zoals (groot)winkelbedrijven en horeca. Zo ligt bijvoorbeeld de gezellige Denneweg met haar vele bijzondere winkels, galeries, en tal van restaurants praktisch achter The Embassy.

Woont u straks in The Embassy?

Heeft u interesse in één van de acht luxueuze en uiterst comfortabele appartementen van The Embassy? Vul dan onderstaand reactieformulier in. De verkoop van The Embassy is in handen van Frisia Makelaars.